Természetes építőanyagok az egészséges lakóklímáért, és környezetünk megóvásáért.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 509-0803

Farost hőszigetelések

Természetes hőszigetelés & maximális energiahatékonyság

A farost hőszigetelések egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ökologikusan építkezők és felújítók körében. A farost hőszigetelések egyaránt használhatóak könnyűszerkezetes készházak, mobilházak, CLT házak, de akár téglagázak, kenderházak vagy szalmaházaknál is. 

Kimagasló energiahatékonyság, fokozott nyári hőség elleni védelem

A farost hőszigetelések nagy hőtároló kapacitásuknak, nagy anyagsűrűségüknek, és alacsony hőátbocsátási tényezőjüknek köszönhetően egész évben maximális energiahatékonyságúak. A legforróbb nyári napokon sem engedik túlmelegedni belső tereinket, télen pedig hosszú ideig tárolják a kellemes meleget.  

A farost hőszigetelések, felelőségteljesen vezetett FSC minősített erdőgazdálkodásból származik, így biztosítható a folyamatos növekmény.

Környezetvédelem, egészséges lakókílma

A farost hőszigetelések alkalmazásával jelentős CO2 megtakarítás érhető el: 1m3 fa használatával kb 1,2 tonna CO2 megtakarítást érhetünk el. Így például egy átlagos családi háznál, ahol farost hőszigetelést alkalmazunk a falaknál, tetőnél, födémeknél annyi CO2-őt takarít meg, mint amit egy átlagos kisautó 200.000 km alatt kibocsát. 

A STEICO a világ legnagyobb farost alapú hőszigetelés gyártója, amely több évtizedes gyártási tapasztalatával, Európaszerte többszázezer megvalósult referenciával egy teljes ökologikus építési rendszert kínál.

A farost hőszigetelések felhasználási területei:

A farost szigetelések különböző formában érhetőek el, pl. masszív táblás hőszigetelőanyagként beltéri és kültéri használatra, valamint flexibilis farost paplanként szarufák közé, falakba és válaszfalakba, illetve szarufa fölötti masszív táblás nút-féderes hőszigetelésként is. A speciális befújt farost hőszigetelések, szintén fenyőfából készülnek és rendkívül hatékony és jó ár/érték arányú alternatívát jelentenek a piacon elterjedt nem ökologikus hőszigetelésekkel szemben.

 

 

A STEICO farost hőszigetelések alkalmazási területei

Falakhoz: könnyűszerkezetes faházakhoz, vakolható homlokzati hőszigetelésként, átszellőztetett homlokzatokhoz

Tetőkhöz: Szarufák közötti flexibilis hőszigetelésként, szarufa fölötti hőszigetelésként

Padlókhoz: lépésálló hőszigetelések, és hangszigetelések 

Födémekhez: járható padlásfödém szigetelések, befújható farost hőszigetelés