Természetes építőanyagok az egészséges lakóklímáért, és környezetünk megóvásáért.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 509-0803

Fújt hőszigetelések

Fentarthatóság fújt természetes alapú hőszigetelésekkel: Zöld választás otthonának 

A megfelelő hőszigetelőanyag kiválasztása, döntő jelentőségű ha az építkezésnél vagy felújításnál fontos a környezetvédelem, és otthonának energiahatékonysága is.  
A természetes alapú fújt hőszigetelések, mint amilyen a farost, a szalma, vagy a cellulóz kiváló alternatívát biztosítanak a szintetikus, nem megújuló alapanyagokból készült hőszigetelésekkel szemben. Összeszedtük a fő a befújásos hőszigetelések előnyeit és a környezetre gyakorolt hatásukat: 

1. Alapanyagtakarékos, :
A fújt hőszigetelések vagy megújuló és gyorsan megújuló alapanyagokból (szalma,kender, farost) készülnek, vagy újrahasznosított (cellulóz), amely így csökkenti az új anyagok használatának szükségességét. Így csökkenthető az ökológiai lábnyoma a termékeknek és a nem megújuló alapanyagok használata is minimalizálható.

2. Energia megtakarítás:
Az optimális hőszigetelésnek köszönhetően, a befújt hőszigetelések alkalmazásával, csökkenthető a fűtő - és hűtberendezések energiafelhasználása. Ez közvetlenül csökkenti a CO2 kibocsátást, mivel kevesebb energia szükséges az üzemeltetésnél ahhoz, hogy otthonában kellemes hőmérsékletet tartson. 

3. Hosszú élettartalom:
A fújt hőszigetelések tartósak, és hosszú időn keresztül biztosítják jó hőszigetelő tulajdonságukat. Továbbá az ülepedéstől, roskadástól és alakváltozástól sem kell tartanunk ha természetes anyagokat használunk, így a hőszigetelés esetleges cseréjéről, javításáról sem kell hosszú ideig gondoskodjunk.

4. Minimalizált negatív környezeti hatás a gyártás során:
Összehasonlítva a napjainkban alkalmazott, nem megújuló alapanyagokból készülő hőszigetelések környezeti hatásaival a tradícionális anyagokból készült fújt hőszigetelések környezeti hatása alacsonyabb. Ezen aspektusból kifolyólag a teljes élettartalom alatti ökológiai lábnyom is jobb.  

5. Széles körű alkalmazási lehetőség:
A fújt hőszigetelések sokrétűen alkalmazhatóak, mind újépítésnél, mind a meglévő épületek energetikai modernizálásánál. A technológiának köszönhetően még a legnehezebben elérhető részeket is tökéletesen elérik és kiszigetelik. A hőszigetelést nagy nyomáson préselik az eredeti térfogatuk 1/3-ára így a szállításnál egyszerre több hőszigetelést tudunk a helyszínre szállítani. További előny a vágási hulladékmentes kivitelezés. 

6. Egészséges lakóklíma:
Einblasdämmungen aus natürlichen Materialien können zur Verbesserung der Luftqualität beitragen, indem sie Feuchtigkeit regulieren und allergene Stoffe minimieren. Dies schafft nicht nur ein angenehmes Raumklima, sondern trägt auch zur Förderung der Gesundheit der Bewohner bei.

Összességében elmondható tehát, hogy a természetes alapanyagokból készült fújt hőszigetelések felelőségtejes választást biztosítanak mindazoknak, akik szeretnének tenni környezetünk védelméért és otthonuk ökológiai lábnyomának csökkentéséért.  A farost, cellulóz és szalmából készült fújt hőszigetelések fentartható megoldást biztosítanak az energiahatékony és fenntartható lakóépületekhez, munkahelyekhez és középületekhez is.

Ökologikus befújásos hőszigetelések előnyei és alkalmazási területei videóban összefoglalva: Magyar nyelvű felirattal