Természetes építőanyagok az egészséges lakóklímáért, és környezetünk megóvásáért.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 509-0803

Vályog szárazépítészet

Az ökologikus szárazépítészet jelentősége

Az ökologikus szárazépítészet, különösen az olyan anyagokkal, mint a vályog szárazépítő lapok jelentősen hozzájárulnak a fenntartható építőipar eléréséhez. Csökkenti a belső terekben lévő károsanyagokat, és a karbantartási költségeket a társasházaknál, egészséges lakó- és munkahelyiklímát biztosít. Az ökologikus építőanyagok használata kiemelt jelentőségű, épületeink ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, és a lakók és épülethasználók lakókomfortjának és életminőségének javításáért.

 

LEMIX vályogrost lapok

A vályogrost lapok fenntartható és ökologikus alternatívát jelentenek a szárazépítészetben, melyek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek pozitív élettani és épületfizikai tulajdonságaik miatt.  

A vályog szárazépítő táblák előnyei:

Ökologikus és fenntartható: a vályog építőlapok természetes összetevőkből készülnek, mint a vályog, az agyag, farost, és szalma, valamint jutta.  Ezen anyagok, nem csupán környezetbarátok, de a fenntarthatóak is, hiszen életciklusuk végén újrahasznosíthatóak vagy komposztálhatóak. 

Egészséges lakóklíma: a vályog építőlapok természetes módon képesek a levegő páratartalmát szabályozni. Képesek a nedvességet felvenni, eltárolni és szükség esetén leadni, ami kiegyenlített relatív páratartalomhoz vezet. Ez különösen kedvező és pozitív hatással bír az allergiások és asztmások számára, emelett csökkenti a penészesedés kialakulásának kockázatát.

Hőtárolás és hasgszigetelés: a vályogrost lapok kimagasló hőtároló kapacitással bírnak és javítják a helyiségek hangszigetelő tulajdonságát is. A nagy hőtároló tömegüknek köszönhetően hozzájárulnak az üzemeltetési költségek csökkentéséhez is.

Tűzvédelem: A vályog a természeténél fogva nem éghető, ezért is jelentenek fokozott biztonságot tűz esetén a vályogrost lapok, és lassítják a tűz továbbterjedését is.

Fenntartható gyártás: a vályog szárazépítő táblák gyártásához alacsony energiaigény szükséges, melyet megújuló energiákból fedeznek. Ezzel is hozzájárulva a termék ökológiai lábnyomának csökkentéséhez. 1termék 11
Szűrés
Termék státusza